3/13/2008

Tiptak.com, Kurye Video ve Webxibition üçgeninde: Katman Kolektif!




Kentin yeni kültürel aktivite sitesi Tiptak.com sanatçıların çalışmalarını giriş sayfasından sergilemeye başlıyor. Kurye Video’dan Irmak Arkman’ın seçkileri doğrultusunda hazırlanacak Webxibition SeriNo:101 “Katman kolektif” 17 – 31 Mart tarihinden itibaren yayında olacak. (((GVP))), Candaş Şişman ve Atıl Altaş’ın (aka turboslow) çalışmalarına yer verilecek sergide bilindik video tekniklerinin deneysel kullanımı ile gündelik yaşantımızın en uçtaki detayları yeniden kurgulanacak.

Webxibition SeriNo:101 “Katman kolektif”
Katman Kolektif; videonun kendini ses ve görüntü katmanlarıyla sunması üzerine kurgulanmıştır. Alışılmış video tekniklerini araç olarak kullanırken yeni teknolojileri işlerinin konsepti haline dönüştüren üç sanatçı “Katman Kolektif” sergisinde buluşuyor. 20’ye yakın video çalışmasını sergi süreci boyunca www.tiptak.com giriş sayfasından takip edebilirsiniz.

Sergiye katılacak sanatçılar
Atıl Altaş (aka turboslow): Sinema eğitimi aldıktan sonra üç yıl boyunca Londra'da yaşadı. Hem sinema hem de müzik dünyası ile güçlü bağlar kurdu. Yabancı müzik grupları ve elektronik müzik sanatçıları için video klipler ve görseller hazırlayan sanatçı, Mute Records’a bağlı Komputer'in offical müzik kliplerini hazırlıyor ve Komputer’in performansları için VJ’lik yapıyor. Mute dışında Herb Recordings bünyesinde yer alan Solipsism, King Bastard, Mark Franklin, Shamanic Technology , SubDub Records’tan Heinrichs&Hirtenfellner, Ingroove/Neo’dan 3kStatic ve bağımsız muzisyenler Gilles Sornette, Absent Without Leave, [Ctrl.Alt.Del] için de müzik videoları üzerine çalışıyor.

(((GVP))): Elektronik müzik sanatçıları ile video sanatçılarının işbirliği üzerine kurulan yapısı ile ((GVP)) Video Project, müzik videolarına yakın, kavramsal bir video projesi. Atıl Altaş ve sinema yazarı/kısa filmci Serdar Kökçeoğlu tarafından kurulan ((GVP)) split screen video klipler üzerinden kendini tanımlıyor. En az 2 video ve 1 elektronik müzik sanatçısı ile videolar hazırlanıyor. Rastlantı ((GVP)) projesinin anahtar kelimesi denilebilir.Video projesi, video klip ve sanat videosu arasında köprü kurmayı amaçlıyor. Altaş ve Kökçeoğlu görüntü yaratırken/dönüştürürken aynı zamanda kullanıma elverişli hazır malzemeleri de tercih ediyor. Eski filmler, belgeseller, çizgi filmler, seyahat görüntüleri, amatör çekimler onların fazlasıyla işine yarıyor. Tüm elektronik müzik ve video sanatçılarına açık olan proje ortak audiovisual üretim biçimleri üzerine denemeler yapıyor.

Candaş Şişman: İllüstrasyon, animasyon gibi grafik ve video sanatlarıyla uzun süredir içiçe çalışan sanatçı çalışmalarını 1999’dan beri yurtiçi ve yurtdışında sergilemeye devam ediyor. Çalışmalarında şehrin makrolarının oluşturduğu armoni ve gündelik yaşamımızdaki ayrıntıların soyutlaşması”nı konu alan Candaş Şişman renk dalgalarıyla seslerin uyumunu da yansıtmaya çalışıyor.



iLETiŞiM
Tiptak.com (tiptak@tiptak.com) ve Webxibition ( kurye@tiptak.com ) hakkında bilgi almak ya da fikirlerinizi iletmek için ilgili mail adres(ler)ini kullanabilirsiniz.