4/17/2010

Karsten Schmidt Workshop: KOD Yaratıcı bir araç


please scroll down for english

Tasarımlarında birincil araç olarak kod kullanan ve İngiltere’de ulusal basın dahil pek çok mecrada son dönemlerin en yaratıcı tasarımcılarından biri olarak övülen Karsten Schmidt (aka. toxi) Kurye Uluslararası Video Festivali’nde. Karsten Schmidt, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde 15 Mayıs günü gerçekleştireceği workshop dahilinde motion graphics, reklam, tasarım ve kodun yaratıcı bir araç olarak kullanımı konularında eğitim verecektir.

Karsten Schmidt her tür bilgisayar tasarımıyla yakından ilgilenen bir İngiliz yazılımcı ve sanatçıdır.
Dünyanın en saygın ve yenilikçi markaları için, birincil tasarım aracı olarak kod kullanarak benzersiz, yüksek uyumluluklu platformlar, enstalasyonlar ve sistemler geliştirir.

Schmidt’in son dönem işleri arasında London College of Fashion için Moving Brands ile gerçekleştirdiği enstalasyonlar; Sheffield Lovebytes digital sanat festivali için tasarım ve branding; ve Universal Everything ile birlikte Nokia’nın Heathrow 5. Terminaldeki görünürlüğü için tasarladığı, yaratıcı yazılım kullanarak sonsuz sayıda farklı karakter üretebilen motion graphics işi sayılabilir. Karsten aynı zamanda düzenli olarak birlikte projeler geliştirdiği onedotzero’nun kurumsal kimliğini geliştirmiştir.

Çalışmadığı zamanlarda Karsten, dünyayı dolaşarak açık kaynak ve kodun yaratıcı araç olarak kullanımı konularında workshoplar düzenlemekte ve danışmanlık yapmaktadır. Processing.org projesine ve programlama ve grafik tasarım konularında çok sayıda kitaba katkıda bulunmuştur ve işleri MoMA (New York) ve Victoria and Albert Museum (Londra) dahil pek çok önemli mekanda sergilenmiş ve basında ciddi ilgi görmüştür.

D&AD ödüllerine iki kere aday gösterilmiş, European Design ödüllerini iki kere kazanmıştır.

Karsten Schmidt hakkında detaylı bilgi için: www.postspectacular.com

Workshop Detayları:
Tarih: 15 Mayıs 2010
Saat: 10.00-17.00
Mekan: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü
Katılımcı Sayısı: 20

Seviye: Başlangıç seviyesi

Gereklilikler: Her katılımcı kendine ait diz üstü bilgisayarı ile workshopa katılacaktır.

Fiyat:200 TL

Başvuru: Yer sayısı kısıtlı olduğundan atölyelere erken katılım gerekmektedir. İlgililerin info@kuryevideo.org adresinden kayıt yaptırmalarını önemle rica ederiz.

* Organizasyonun programla alakalı değişiklik yapma hakkı saklıdır. Katılımcılara değişiklikler bildirilecektir.


Karsten Schmidt Workshop: CODE as a Creative Instrument



Karsten Schmidt (aka. toxi) hailed as one of the most ceative designers of his generation in UK, who uses code as his primary creative tool, will be in Istanbul for Kurye International Video Festival. Schmidt will conduct a workshop on motion graphics, graphic design and the use of code as a creative instrument on May 15th at Bahcesehir University Besiktas Campus.

Karsten Schmidt is a UK based software developer, researcher and artist with a strong interest in computational design of all forms.

He uses code as primary design tool to build unique, highly adaptable platforms, installations, services and systems for some of the world's most respected & innovative brands.

Schmidt’s recent work includes the digital concept and design of installations for the London College of Fashion’s graduate show through Moving Brands. Schmidt has also created branding and generative design for the Sheffield Lovebytes digital arts festival and a motion graphics piece with Universal Everything for Nokia’s presence at Heathrow Terminal 5, where he has created an endless succession of unique characters through generative software. He is also the designer of onedotzero’s identity and creates various projects for them on a regular basis.

When not creating, Karsten travels the world consulting and teaching workshops about the generative design approach, open source and employing code as creative tool. He's been an early contributor to the Processing.org project and to various books about programming and graphic design, and his work has been featured in the press and exhibited internationally, including the MoMA, New York and Victoria and Albert Museum, London.

He is a two-time nominee of D&AD Awards and two time winner of European Design Awards.

For detailed info on Karsten Schmidt: www.postspectacular.com


Workshop Details:

Date: May 15, 2010
Time: 10.00-17.00
Venue: Bahcesehir University Besiktas Campus
Number of Participants: 20

Level: Beginner.

Requirements: Each partcipant should bring his/her own laptop.

Price: 200 TL

Registration: Due to the limited number of places available, early regisration is advised. Those who are interested in registring should send an e-mail to info@kuryevideo.org asap.

* The organization team reserves the right to make changes in the program. Participants will be notified in due time in case of such changes.

No comments: